۱۷ اسفند ۱۳۸۸، ۱۰:۰۳

صیامی به مهر خبرداد:

تدوین بسته سیاستی نظارت و بازرسی در هدفمند کردن یارانه ها

تدوین بسته سیاستی نظارت و بازرسی در هدفمند کردن یارانه ها

مدیرکل دفتر امور نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: بسته سیاستی نظارت و بازرسی طرح هدفمند کردن یارانه ها تدوین شده که در آن استفاده از توان ناظران و بازرسان مورد تاکید قرار گرفته است.

فرشید صیامی نمین در گفتگو با مهر با اشاره به تدوین بسته سیاستی نظارت و بازرسی در قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: علاوه بر در نظر گرفتن جایگاه ویژه تشکل ها و انجمن های حمایت از حقوق مصرف کنندگان در قوانین و مقررات طرح هدفمند کردن یارانه ها، استفاده از توان این تشکل ها و انجمن ها علی الخصوص در بسته سیاستی کمیسیون نظارت و بازرسی طرح هدفمند کردن یارانه ها به طور خاص مورد تاکید قرار گرفته است.

مدیرکل دفتر امور نظارتهای غیردولتی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان افزود: استفاده از توان این تشکل ها در بازرسی و نظارت بر بازار کالا و خدمات گروههای کالایی و خدماتی اولویت دار در سطح خرده فروشی، آموزش و اطلاع رسانی در خصوص انجام طرح در جامعه و فرهنگ سازی رعایت حقوق مصرف کنندگان، نظارت نامحسوس بر فعالیت سازمانهای صنفی و ارائه نظرات مشورتی و کارشناسی به سازمانهای بازرگانی بعنوان یکی از محورهای اصلی در کمیسیون مذکور دیده شده است.

وی تصریح کرد: از جنبه عملیاتی نیز 6 هزار و 40 نفر ناظر افتخاری در کنار حدود 3 هزار نفر بازرسان سازمان حمایت و حدود 2 هزار نفر بازرس مجامع امور صنفی سراسر کشور به طور فعال همکاری خواهند نمود.

به گفته صیامی در سال جاری در خصوص استفاده از توان تشکل ها، سه استراتژی توسعه کمی ناظران، توسعه کیفی گزارشات و توسعه راههای ارتباطی ناظران را برنامه ریزی کرده و با استفاده از توان کارشناسی سازمان بازرگانی استانها، به اجرا گذاشته شد.

وی با اشاره به رشد 145 درصدی آمار ناظران افتخاری ثبت شده در بانک اطلاعاتی مربوطه، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 6 هزار و 40 ناظر افتخاری در بانک اطلاعاتی مربوطه ثبت شده که در مقایسه با سال گذشته که تعداد ناظران 2 هزار و 464 نفر بوده است، 145 درصد رشد نشان می دهد.

این مقام مسئول در سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: ناظران در سراسر کشور، در ده ماهه سال جاری بیش از 65 هزار و 500 فقره گزارش تخلف ارائه کرده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 172 درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به انجام نظارت نامحسوس بر بازار توسط ناظران افتخاری در سراسر کشور گفت: طی این فرآیند، انواع تخلف صنفی اعم از گرانفروشی، کم فروشی، عدم نصب برچسب قیمت، عدم صدور صورتحساب، نداشتن پروانه کسب و احتکار جهت تشکیل پرونده به سازمانهای بازرگانی سراسر کشور ارسال و در کمتر از یک ساعت مورد بررسی قرار می گیرد.

صیامی گفت: سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به منظور استفاده از مشارکت آحاد مردم در نظارت بر بازار و طی بررسی تقاضای همکاری اشخاص علاقمند و رعایت ضوابط و شرایط مشخص از طریق سازمانهای بازرگانی استانها، از بیش از 10 سال قبل اقدام به جذب ناظران افتخاری کرده است.

کد خبر 1047540

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha